fbpx

It’s never too late to change your life!

It’s never too late to change your life!
March 26, 2019 admin

IT’S NEVER TOO LATE TO CHANGE YOUR LIFE!

O Γιώργος και η Ελευθερία είναι παντρεμένοι με 2 παιδιά και έχουν μια δύσκολη καθημερινότητα – στρες, δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά – όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από εμάς.

Στην ηλικία των 43 η Ελευθερία και στα 47 ο Γιώργος κάνανε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Συνειδητοποίησαν, ότι πρέπει να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους και την υγεία τους! Αυτή ήταν η αρχή…

Α journey of a thousand miles begins with a single step’  

Έχοντας στο παρελθόν καμία επαφή με συστηματική γυμναστική έπρεπε να ξεκινήσουμε προοδευτικά, ώστε να χτίσουμε γερές βάσεις δύναμης και αντοχής και να βελτιστοποιήσουμε την τεχνική των ασκήσεων. Προσπαθήσαμε να επεκτείνουμε την ‘comfort zone’ ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς και να επιτρέψουμε στο σώμα και το νευρικό σύστημα να δεχτεί την επιβάρυνση.

Η πειθαρχία, η συνέπεια και η θέληση τους ήταν εντυπωσιακή. Μέσα στις 12 εβδομάδες χάσανε μόνο μια προπόνηση και σε κάθε προπόνηση πιέζανε τον εαυτό τους λίγο παραπάνω, ο ένας ενθάρρυνε τον άλλο. Η επιμονή και η υπομονή τους, τους οδήγησε βήμα-βήμα στον στόχο τους.

 

Εβδομάδα με την εβδομάδα η προσπάθεια που κατέβαλλαν είχε όλο και περισσότερη επίδραση στην εξωτερική τους εμφάνιση, στην δύναμη και στην φυσική τους κατάσταση με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση τους! Στο τέλος του προγράμματος τα ποσοστά δύναμης τους ήταν εντυπωσιακά!

 

Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλούμενο με αρχικό σωματικό βάρος 111 Kg, όπως ο Γιώργος, να καταφέρει να κάνει 3 έλξεις στο μονόζυγο και 30 επαναλήψεις βαθιά καθίσματα με 70 Kg μέσα σε 12 εβδομάδες! Αποτελέσματα που πολλοί αθλούμενοι προσπαθούν μήνες ή και χρόνια ακόμα!

Αντίστοιχα και η Ελευθερία δυνάμωσε πάρα πολύ. Ενδεικτικά, κατάφερε να κάνει πολλαπλά σετ των 5 επαναλήψεων άρσεις θανάτου με 60 Kg!

 

 

Μετά από 12 εβδομάδες σκληρής προσπάθειας τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! Οι τελικές φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Είμαι πολύ περήφανος με τα αποτελέσματα τους, αλλά κυρίως στο ότι βοήθησα ένα ζευγάρι σε αυτή την ηλικία να αγαπήσει την ενδυνάμωση, την υγιεινή διατροφή και μπόρεσε να γνωρίσει την ομορφιά και την δύναμη του σώματος του.

Το 12 week physique είναι απλά το καλύτερο πρόγραμμα ’μεταμόρφωσης’ στον κόσμο, το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές τα τελευταία 12 χρόνια και συνεχίζει να το αποδεικνύει! Απευθύνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, σωματότυπο και επίπεδο!

Παρακάτω ο Γιώργος και η Ελευθερία μιλάνε για την εμπειρία τους:

Γιώργος και Ελευθερία: Έχοντας διαβεί για τα καλά στη δεκαετία των σαράντα, είχαμε παραμελήσει τη φυσική μας κατάσταση και οι συνέπειες μας  είχαν επηρεάσει αρνητικά. Δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ ξανά συστηματικά με κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής. 

Γιώργος: Αισθανόμουν χάλια, μόνιμα κουρασμένος και δεν είχα ενδιαφέρον για οτιδήποτε. 

Ελευθερία: Το σώμα μου είχε αρχίσει να στέλνει ανησυχητικά μηνύματα. Κουραζόμουν εύκολα, οι πόντοι αυξάνονταν συνεχώς, οι όποιες μεμονωμένες προσπάθειες δίαιτας και γυμναστικής έφερναν προσωρινά μόνο αποτελέσματα. 

Εντελώς τυχαία ενημερωθήκαμε μέσω διαδικτύου για το πρόγραμμα 12 week physique. Ήταν την κατάλληλη στιγμή! Ενστικτωδώς επικοινωνήσαμε με τον προπονητή και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε άμεσα. 

Γιώργος: Ο Αντώνης μου ενέπνευσε από την αρχή εμπιστοσύνη και με διαβεβαίωσε πως αν ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες του προγράμματος τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Όλα εξαρτώνται από τον αθλούμενο. Είχε απόλυτο δίκιο! 

Ελευθερία: Καταλαβαίναμε πόσο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα είναι, αλλά ξέραμε ταυτόχρονα πως οτιδήποτε στη ζωή μας έχουμε καταφέρει απαιτεί κόπο και προσπάθεια. Πόσες φορές δεν το συζητήσαμε με τον προπονητή και τον βοηθό του αυτό; Ναι, η παρότρυνση από τον προπονητή ήταν συνεχής… την χρειαζόμασταν! 

Γιώργος: Ακολουθήσαμε πιστά το πρόγραμμα, διατροφή, προπόνηση στο σπίτι, ασκήσεις στο γυμναστήριο, κάναμε πράγματα που δεν ξέραμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε! Η προπόνηση στο σπίτι μας εξέπληξε ευχάριστα όταν φτάσαμε στο σημείο να την αναμένουμε με προσμονή. Το πρόγραμμα  διατροφής μας βοήθησε να κατανοήσουμε το νόημα της ισορροπίας στα γεύματά μας και την  αναγκαιότητα των θρεπτικών συστατικών των τροφών για τον οργανισμό. Είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα να τηρήσω το πρόγραμμα αλλά τα αποτελέσματα από την αρχή, ήταν τόσο ενθαρρυντικά που αναθεωρήσαμε τις διατροφικές μας συνήθειες και θα τηρήσουμε αυτά που μάθαμε στο μέλλον για να προστατεύσουμε αυτά που καταφέραμε. 

Ελευθερία: Μετά από αρκετές ημέρες ήρθε και η κούραση και για τους δυο μας. Τότε παροτρύναμε ο ένας τον άλλον και ξαφνιαζόμασταν ευχάριστα όταν ολοκληρώναμε άλλη μία προπόνηση, παρ’ όλη την κούραση! Το κλίμα στο γυμναστήριο βοήθησε πολύ σε αυτό! Η χημεία ανάμεσα στους συναθλούμενους και το προπονητικό team ήταν ιδανική.

Υπήρχε αρμονία στις οδηγίες εκτέλεσης ασκήσεων, διορθωτικές παρεμβάσεις, αυστηρές εντολές, ενθαρρυντικά σχόλια, αστεία, καλοπροαίρετα πειράγματα, εμψυχωτικά λόγια.

Γιώργος: Μεταλλάχτηκα! Μπορώ πια και τρέχω συνεχώς 20 λεπτά από εκεί που στην αρχή με το ζόρι έτρεχα 1’ !

Σηκώνω το βάρος μου στο μονόζυγο άνετα τρεις φορές! Καλυτέρεψε η φυσική μου κατάσταση, η αντοχή μου, η διάθεση και η αυτοπεποίθηση μου !!! Έχασα γύρω στα 20 κιλά, από 111 αρχικά σε 91 κιλά σε 12 εβδομάδες!

 Ελευθερία: Δυνάμωσα! Βλέπω ένα σώμα που δεν το είχα ποτέ ξανά, ακόμα και όταν ήμουν πιο αδύνατη. Αυξήθηκε η αντοχή μου, σηκώνω με άνεση βάρη που με δυσκόλευαν, τώρα πια και με το σωστό τρόπο(!), έχασα 10-11 κιλά και πολλούς πόντους από όλο το σώμα (10 πόντοι από την κοιλιά!!).

Εμπιστευτήκαμε τον προπονητή μας Αντώνη και αλλάζουμε πια σελίδα και εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας! Αντώνη σε ευχαριστούμε πολύ που δεν κουράστηκες ούτε μία στιγμή να μας ενθαρρύνεις!