fbpx

Γιώργος Παραδείσης

Γιώργος Παραδείσης

KETTLEBELL INSTRUCTOR, SFG II

Με ύψος 1,65m και βάρος σχεδόν 90kg, δεν θα με έλεγε κανείς απλά υπέρβαρο (με δείκτη μάζας σώματος BMI πάνω από 30 η επίσημη κατάταξη ήταν “παχύσαρκος”). Το πακέτο προφανώς περιελάμβανε και τα συνοδευτικά προβλήματα υγείας, αιματολογικά, δυσκινησία, πόνοι στην μέση και πλάτη κλπ,  πράγμα που με εμπόδιζε να χαρώ την καθημερινότητα μου, τον νεογέννητο γιο μου και γενικά τη ζωή μου.

Για καλή μου τύχη όμως και σε ηλικία 40 ετών, συνάντησα τον Αντώνη Νισκόπουλο, ο οποίος με μύησε στο εκπληκτικό αυτό εργαλείο που ονομάζεται kettlebell. Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία.

Προπονούμενος με kettlebells, έχασα 30 κιλά, απέκτησα ένα δυνατό και γραμμωμένο σώμα, ξαναβρήκα την ευλυγισία μου και το πιο σημαντικό ανέκτησα την ποιότητα ζωής, πράγμα που είχα διαγράψει πολλά χρόνια πριν και δεν πίστευα ότι μπορούσα να ξαναβρώ.

Η καθημερινότητα μου βελτιώθηκε απίστευτα. Αν θέλω να πάω για τρέξιμο με τους φίλους μου, μπορώ. Αν θέλω να πάω για μία απαιτητική ορειβασία, ή ποδηλατική εξόρμηση, μπορώ. Όταν χρειάζεται να τρέξω ή να μετακινήσω κάτι βαρύ, έχω τη δύναμη και την ευλυγισία που απαιτείται για να το κάνω με ασφάλεια. Και το πιο σημαντικό, έχω καταφέρει να αλλάξω την υγεία μου με ένα τρόπο που μπορώ να τη συντηρήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορώ ακόμα να κάθομαι στο πάτωμα να παίξω με τα εγγόνια μου όπως κάνω τώρα και με τον γιο μου.

Πιστεύω πια ακράδαντα ότι η βάση για ένα σώμα που θα σε υποστηρίζει στην καθημερινότητά σου είναι η δύναμη και η ευλυγισία. Δίνοντας λοιπόν έμφαση στην προπόνηση δύναμης και σε ασκήσεις που βελτιώνουν την κινητικότητα, μπορεί κάποιος να χτίσει ένα γερό και λειτουργικό σώμα. Τα υπόλοιπα (καλλίγραμμο σώμα, γράμμωση) είναι ευπρόσδεκτα αλλά έπονται και πρέπει να έρχονται ως αποτέλεσμα της προπόνησης δύναμης σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή.

Έχοντας ωφεληθεί και έχοντας αγαπήσει τα kettlebells τόσο πολύ, αποφάσισα να πιστοποιηθώ και να βοηθήσω και άλλους να πετύχουν τους στόχους τους.

Πιστοποιήθηκα το 2014 στη Vicenza της Ιταλίας από τη StrongFirst™ (τη σημαντικότερη σχολή δύναμης στον κόσμο που ίδρυσε ο παγκοσμίου φήμης Pavel Tsatsouline, ο Ρώσος που έκανε τα kettlebells γνωστά στον δύση) και από τότε παραδίδω μαθήματα kettlebells στο StrengthLab Athens.

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ αυτή την αίσθηση ελευθερίας και ευχαρίστησης που σου δίνει ένα υγιές και δυνατό σώμα με όσους περνούν την πόρτα του StrengthLab.

  • SFG Level II certified
  • Plan Strong certified

Weighing almost 90kg at 1.65m height you can say for sure I was not just overweight but obese.

Then, at the age of 40, I was introduced to the wonderful world of kettlebells and the StrongFirst community by Antonis Niskopoulos. The rest is history!

Kettlebells helped me shed 30kg, get really strong, get back my mobility and flexibility and most importantly gain a quality of life I had forgotten I could have.

Loved that tool so much that I decided to get certified and help other people reach their goals.

I got certified in 2014 at Vicenza, Italy by StrongFirst.

I now, run kettlebell classes at Strength Lab Athens (468 Mesogeion Ave., Agia Paraskevi, Athens, Greece). www.strengthlab.gr

Having walked that path (from weak and obese to lean and strong) I have inspired many individuals to meet their best version of them.